18 kruiden

St Cruyt cocktails: 

- Rosemary

- Thyme

- Basil

- Ginger beer

17 kruiden

Belgin Raspberry Rosé

The holy grail of gin has arrived, a world premier

Belgin St Cruyt

  • 4:37

Belgin Fresh Citrus

Naast onze gins maken wij ook ambachtelijk en natuurlijke Belgische likeuren zoals Belfleur elderflower (100% vers geplukte vlierbloesem) en Belsnap Wild Berry met cassis en Belgische rode bessen.

Twee Belgische producten die perfect bij elkaar passen: Belgin Ultra 13 en Syndrome tonic

Gin Tonic: Belgin Ultra 13 – Premium tonic – zeste limoen, blaadje koriander
Foodpairing: 
Zwarte pens, gepocheerde peer, crumble van bloedworst

Belgin is een zeer elegante en zacht kruidige gin van Belgische oorsprong. Ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van 13 zuivere en natuurlijke botanicals van uit de ganse wereld, inclusief fijn kruidige Belgische hop van Affligem voor een perfecte smaak.


Foodpairing. Deze gin mag zich profileren als streekproduct van Vlaams-Brabant. Daarom gaan we aan de slag met een ander streekproduct van deze regio, bloedworst ook wel zwarte pens of beuling genoemd. Een ander component in dit gerecht zijn Belgische peren. Deze verwerken we op 2 manieren. 1 x als frisse tartaar met sushi azijn, andermaal pocheren we de peer met verschillende botanicals uit deze gin.

Voor gans het recept ga naar Kris Kookt

Hier is een excerpt van zijn culinaire ervaring met Belgin Ultra 13 gin

Belgin – Bloedworst en peer

Gin Tonic: Belgin – Fresh Hop – 1 kardemom peul, zeste limoen, premium tonic
Foodpairing: Gebakken Sint-Jacobsvruchten, tartaar van witloof en komkommer

Belgin Fresh hop is een topprestatie van Belgische bodem door de perfecte balans tussen Belgische verse hop, jeneverbessen uit Oost Europa, zachte koriander en citroenschillen uit Middenlandse zeegebied. Het resultaat is een evenwichtige, verfijnde en zachte gin met een bittere ondertoon van de hop.

Foodpairing: Toen ik deze gin voor de eerste keer proefde, bleef de zacht bittere ondertoon in mijn geheugen hangen. Het was snel duidelijk dat ik in deze foodpairing moest werken met witloof. Een mooie creatie tussen gebakken Sint-Jacobsvruchten en een frisse tartaar van witloof en komkommer stond enkele dagen later op tafel.

Voor gans het recept ga naar Kris Kookt

Hier is een excerpt van zijn culinaire ervaring met Belgin Fresh Hop.

Gebakken Sint-Jacobsvruchten, tartaar van witloof en komkommer – Belgin: Fresh Hop


Belgin Fresh Hop gin wordt gedistilleerd volgens  oude ambachtelijk wijze en is een topprestatie van Belgische bodem door de perfecte balans tussen Belgische verse hop en 16 verschillende botanicals waaronder vooral jeneverbessen uit Oost Europa, zachte koriander en frisse citroenschillen uit Middellandse zeegebied.

Het hoogwaardige evenwicht tussen de heerlijke botanicals zorgt voor een verfijnde en zachte gin waarbij de Belgische hop een lekkere aromatische smaak geeft.

Belgin Fresh hop is perfect voor een verfrissende tonic of in een klassieke Martini.

Winnaar van de WSWA spirit tasting competition in USA: Gouden medaille

​Winnaar van de Micro Distilled Gin Category op de Gin Masters in London

Proef de ervaring en het meesterschap!
Belgin Ultra 13 - The classic gin redefined

Belgin Ultra 13 is ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van de beste 13 zuivere en natuurlijke botanicalsvanuit de ganse wereld inclusief fijn kruidige Belgische hops voor een perfecte smaak. Deze 13 fijne kruiden en specerijen worden gedistilleerd in  een traditionele Belgische koperen ‘alambiek’.
• De meesterlijke combinatie van botanicals zijn jeneverbes, bergamot, coriander, citroenschillen, appelsienschillen, kaneel, sinaasappelschillen, kruidnagel, limoen schillen, engelen wortel, kardemon en vanille.
• Belgin Ultra 13 is met zijn zachte, complexe en lichte citrus smaak een perfecte keuze voor Gin en Tonic of een Martini. 

Belgin St Cruyt - Gemaakt met 50 verschillende botanicals!!!

Fruitig

19 kruiden

​​Ons doel is om de beste gins op de markt te brengen en hebben hiervoor verschillende nieuwe technieken toegepast:

- Combinatie van individuele en groep destilaten van verschillende kruiden. Door bepaalde kruiden individueel te destilleren kunnen wij een veel fijnere balans brengen. Door andere kruiden in groep te destilleren kunnen we ook zeer mooie harmonieuze combinaties brengen.

- Onze gins hebben ook een maceratie van verse kruiden om zo een extra toets aan smaak toe te voegen

- geavanceerde filtratie technieken die extra zachtheid brengen terwijl de smaak behouden blijft

- In al onze gins gebruiken wij een speciaal type verse Belgische hop die zeer goed samengaat met jeneverbes. Dit zorgt voor een extra uniek karakter.  

Belgin Fresh Hop

Belgin St Cruyt belichaamt 500 jaar Belgische expertise in het distilleren en de eeuwen oude traditie van het kweken van kruiden door Belgische kloosters en abdijen. 

In zijn Capitulare de Villis schreef keizer Karel de Grote een verplichte aanplant van ca. 70 soorten kruiden voor ieder kloosterdomein. Alle kloosters dienden zich aan deze voorschriften te houden en dankzij de wijze samenstelling werden de monniken op een goed vitaminerijk dieet gezet. Abdijen begonnen ook plantaardige kennis op te doen van kruiden vanuit de nieuwe wereld en hebben daardoor ook veel exotische specerijen toegevoegd aan hun kruidentuin.  
In onze zoektocht naar de heilige graal van gin, hebben we oude kruiden elixers en lang vergeten geneeskrachtige kruiden en specerijen ontdekt. We hebben verschillende kruiden geschriften bestudeerd die door broeders en abdijen zorgvuldig zijn bijgehouden. 

Klassiek

Top cocktails van het hoogste niveau:

- Belgin St Cruyt

- Green apple liqueur

- passionfruit purée

- lime

Uitgebreide cocktail mogelijkheden

Verfrissend

Het gamma Belgin gins en de Belfleur vlierbloesem likeur geven zeer veel lekkere cocktail mogelijkheden.

Gin Cocktails and food pairing

Belgin Raspberry Rosé

Belgin Gin

BELGIN - Deliciously Unique and Undeniably Smooth

Belgin Fresh Hop - The first gin in the world with a harmonious balance of Belgian hop and 16 gin botanicals

Zacht

Belgin Ultra 13

Zeer selectieve jenever bessen

Onze Frambozen gin is met vers geplukte Belgische frambozen gemaakt en geeft een mooie donkerrode kleur. We hebben hebben verschillend frambozen gestest (ook buitenlandse frambozen), maar wij vinden de Belgische framboos toch het lekkerste. We werken samen met een biologische frambozen boerderij.

Er zijn een aantal frambozen gins op de markt die gemaakt zijn van frambozen sap, maar dat vinden we toch niet lekker genoeg. 

Wij laten de verse Belgische frambozen 3-6 weken macereren en voegen daar dan een toets aan droge roze blaadjes toe. Verder gebruiken we nog 16 andere kruiden om een lekkere en complexe gin te verkrijgen.  

Wil je meer weten. Luister dan naar het radio interview van Radio Reflex vanop het Hasselts gin festival:

50 kruiden

Listen to our story on the radio!

verse kruiden

Complex

Met deze goddelijke kennis en ons streven naar perfectie hebben we de beste botanicals ter wereld gemengd met kruiden en specerijen die nog steeds gecultiveerd worden in de kruidtuinen van Belgische abdijen. ​Belgin St Cruyt, is vernoemd naar het oude Vlaamse woord voor kruid "cruyt" en is 's werelds eerste Abdij geïnspireerde gin. 

Geniet van het harmonieuze koor van 50 perfect gebalanceerde kruiden.

13 kruiden

The origin of Gin is Belgin


In tegenstelling tot wat door velen wordt aangenomen, vindt gin zijn oorsprong in de lage landen en vooral België.
1266 - Brugge: eerste gepubliceerde vermelding van het gebruik van jeneverbes in een sterke drank (Jacob van Maerlant - ‘Der Naturen Bloeme’). Deze werd toegevoegd aan wijn, vervolgens gekookt en werd gebruikt als medicijn tegen maagklachten.

1552 - Antwerpen: de eerste vermelding van jenever, wat de oorsprong is van gin. Het woord 'gin' is ook afkomstig van het woord jenever (de Engelsen konden jenever niet goed uitspreken).
1554 - Mechelen: het kruidenboek ‘Cruydeboeck’ wordt gepubliceerd door de stadgeneesheer Rembert Dodoens. Dit werd het meest gelezen kruidenwerk met 715 afbeeldingen en hij schreef het oorspronkelijk in het Nederlands. 


We noemen onze gins BELGIN als een verwijzing naar de oorsprong van gin en de 500 jaar expertise in kruiden en het distileren die België heeft opgebouwd. BELGIN brengt de gin traditie terug naar België en heeft als ambitie om de toekomst van gin terug te brengen naar het land van oorsprong.